Wednesday, 29 May 2013

smile to the camera




Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Blogwalking, Facebook, Google, Yahoo, Nuffnang, Nuffnangx, Tips and TricksBlog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Blogwalking, Facebook, Google, Yahoo, Nuffnang, Nuffnangx, Tips and Tricks
I am feeling worried. Restless today.. haish.. why is it so stressfull today.. everything does not fall into the right place.. but hey, we all need to go through the day.. aite? Well. What should we do what could we do.. other than take a deep breath.. relax.. n laugh for a while..  happy problem solving everyone!

Blog, Blogger, Bloggers, Blogging, Blogs, Blogspot, Blogwalking,  Google, Facebook, Nuffnang, Nuffnangx, Tips and Tricks, Yahoo,

Care for the background.. Care for your background.. white n pure background :)



People with good background will reflect a great appearance. Photographers always look for a great background for every capture.  buildings need good surrounding for a complete figure.    Human will look for healthy supplementaries to maintain good health and appearance.. A soul will  eventually search for serendipity to the One to fullfill the thirst of soul..



Manusia  berhias untuk cantik luar..  Roh pon perlu dihias (berserah kepada yang Satu untuk jadi bahagia)   so let's try to be beautiful inside and out :)


Monday, 27 May 2013

How do I Look?


Choose me by looks.. Or choose me by names.. Choose me by any of these soon you'd be ashamed.. :s


Blog, Blogger, Bloggers, Blogging, Blogs, Blogspot, Blogwalking, Facebook, Google, Nuffnang, Nuffnangx, Tips and Tricks, Yahoo,

Its true.. Don't judged a book by its cover.. Though most the time we do evaluate a book by their covers.. To get title.. To know the author.. To see the illustration.. To know the date it was published. And to read the abstract at the back.. (But remember! don't ever judge people by looking at their back ;p)

ShotZ 19




Sunday, 12 May 2013

Musibah adalah Gudang Kenikmatan

Although I chose NOT to have one!!!  :)

Kalau kita sakit, kita susah, ia sebenarnya umpama Allah sedang melenyapkan dosa2 kita bagai api melenyapkan kotoran pada emas dan perak.. Tapi bukanlah bermaksud kalau kita sakit, then, kita terus tadah tangan redha n terima sebulat2nya sakit tu.. biar sampai melarat teruk.. bukan cenggitu.. janganlah pulak diternak kuman virus di dalam badan..

Tapi sepatutnya kita bersabar+usaha+redha dengan ujian yang sedang kita terima.. InsyaAllah segala nyerr akan dipermudahkan..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

Thursday, 9 May 2013

Majlis Tunang 2011

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

March 2011.. tarikh bertunang... Alhamdullilah.. majlis buat kecik2 jer... just ajak family, sedara n jiran2.. kaawan2 pon tak ajak sgt sbb majlis dibuat dlm keadaan last minute... hee hee..  Dalam masa 2 bulan kot prepare utk majlis ni.. lepas tentukan tarikh.. terus shopping beli baang hantaran.. switch barang.. decorate hantaran.. buat pelamin sikit2.. sewa khemah, book tutup jalan.. segala lah semuanya dalam beberapa bulan... phew! Yes, my Mama is a WonderWoman!

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

 inilah hantaran2 digubah oleh kakak ipar n Mama...i tolong la jugak sikit2.. sikit jerrr?? hehe... siblings yg lain amek part tolong masa hari bertunang.. :)

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, YahooBlog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

Masa nak prepare majlis ni mmg betul2 rasa ala kadar je.. adhoc jugak la... masa ni siblings lain semua tgh sibuk.. ye la, masing2 dah kawen n duduk rumah sendiri.. weekend je lah nak dtg tolong pon.. itupon kalau anak2 dorg takde program.. ini karang sibuk tusyen (eh? salah eja) sukan, kelas music, etc... yg ada kat rumah Mama n i... adik bongsu kat Ireland tgh habiskan semester akhir medic... so, guna jer brg apa yg ada.. beli2 tu ada la jugak, mana yg sempat... in fact, yg empunya diri pon siap ala kadar je... haha..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, YahooBlog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

ini rupa before n after.. make sendiri (silkygirl eyeliner, highlights, blusher, lipstick n ZA compact foundation)  hah! mmg safe budget! bukan setakat muka safe bajet.. baju pon sama.. baju kurung moden coutesy kak Moni, tudung selendang + inner beli kat tesco one day before... hahah! n the best part, tiara baru jumpa setengah jam sblm majlis (tiara kakak masa dia kawen) seb baik ada simpan n ada jumpa!  Double hahah!!

masa tu rasa tension sbb semua tak prepare n takde org tolong guide.. tapi today, when i look back at those hectic days.. best pulak.. sbb byk benda yg i handle sendiri.. and it all ends up in a BIG smile ;) 

Tokyo DISNEYLAND 2012

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

Sedar tak sedar dah nak masuk 2 tahun jadi isteri (berhenti kerja lecturer)…  My Babydoll dah nak masuk 9 bulan… woooow!  Cepatnyer rasa masa berjalan..  Rasa mcm baru jer lagi pegi honeymoon.. oh, I still remember my honeymoon.. it was in Japan.. my very first visit to Japan.. when I was 2 months+ pregnant!!!  Haha.. masa kat airport nak naik flight, yeye Nk bergambar depan kapal terbang.. baru jer keluarkan camera… uuuweeek!!! Nak termuntah! Tak jadi husband nak amik gambar… Hahaha! What a joke J


Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

 Memang excited terlebih la masa sampai.. belum lagi masuk rasa2 dah snap gambar dekat 50 kali.. haha..tapi agak kekok jugak la.. sebab i sorg jer yang bertudung.. org jepon pandang lain macam jerr.. dorg tak lah ckp2 apa.. ok jerr.. senyum2.. tapi i sendiri rasa janggal..  even sepanjang satu hari kat situ, ada jugak jumpa malay yang bertudung, tapi dalam 2, 3 org jerr..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

 Mr. Chip!  smile to the camera! pandai encik Chip ni posing.. siap masa que nak amik gambar, dia dulukan i.. haha..sebab i sorg je kot foreigner masa tu.. kesian budak2 kecik jepun yg lain..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

Jemput singgah rumah minum2 kejap kerr... haaa.. kalau i jadi arkitek.. boleh la i design rumah cenggini utk anak i satu hari nnt.. or maybe student2 i kerr..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo


Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, YahooBlog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

kedai waffles kat sini semuanya jual waffles template muka mickey... agak2 kalau i nak yg petak2 boleh buat tak?? lupa nak tanye adik kedai tu..

Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo

banyak sungguh ambik gambar kat sini.. tapi takkan nak upload semua.. ye tak? nnt bosan pulak, termuntah tgk banyak2.. walaupon masa tu tak berapa sihat sebab tgh pregnant n muntah2 (seb baik masa kat disneyland tu baik pulak tekak, tak muntah) rasa mcm nak dtg lagi tempat ni.. or at least tempat2 mcm ni..


Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo
 perhaps, one day, akan pegi lagi.. tapi next time or course dengan anak.. atau anak2???  hehehe..