Monday, 18 June 2012

Tumpukan diri pada apa yang ada sekarang

Buat apa susah2 hari2 nak nangis dengan apa yang dah jadi pada masa dulu.. Ye, memang kita boleh rasanyer patut menangis, tapi menanigs ada batas nyerr dalam Islam.. Jangan la pulak sampai menampar pipi, cakar muka, tarik rambut.. Cukuplah sekadar untuk meningati atau menjadi gentle reminder dalam diri untuk memotivasikan diri.. Kalau kita ingat balik apa yang dah jadi sekadar untuk sedih2, nanti jadi makhruh pulak.. Harini habis masa sejam menangis, esok lagi sejam nangis, next week  lagi setengah jam nangis.. tapi tak ke mana.. nak buat apa kan?
 
Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo
Istanbul Turki

For myself.. saya pon baru belajar erti menangis ni masa arwah Abah meninggal.. rasa mcm nak teriak supaya boleh hilangkan rasa sedih+bersalah dalam hati.. tapi bila fikir, itu hanya akan tambah seksa kubur sahaja..

Lebih baik kita cuci muka, make up2 sikit (sikit jerrr).. dan bersiap untuk hari yang baru - sambil nangis pon ok juga :) tapi yang penting kita terus bergerak.. gerak sikit pon jadilah..

Orang kata kebahagiaan adalah seperti mawar... Kalau kita tanam, ia tak tumbuh sekelip mata.. Tapi ia pasti akan tumbuh.. ;)


Blog, Blogs, Blogspot, Blogger, Bloggers, Blogging, Nuffnang, Nuffnangx, Google, Facebook, Yahoo
Madrasah Suleyman